Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"The Ατάλαντοι" - The Ατάλαντοι (Ο ....Ατάλαντος Ύμνος)

    Οι "Ατάλαντοι" ήταν το φοιτητικό μας γκρουπάκι με τους φίλους μου στο Πανεπιστήμιο. Αποτελούνταν από εμένα, τον Ηλία - ή Τζελ,για να μας ξεχωρίζουν- τον Στέλιο, την Χαρά και την Πέπη. Ωστόσο, κατά καιρούς σε διάφορα τζαμαρίσματα που κάναμε, μετείχαν και άλλοι φίλοι μας, αδέρφια, σχέσεις κτλ... Δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 5ου έτους μας στη σχολή, χωρίς καλά-καλά να ξέρουμε, πλην της Πέπης, κάποιο μουσικό όργανο ή να τραγουδάμε ή ότι...  To "The Ατάλαντοι" δεν είναι το πραγματικό μας όνομα. Για την ακρίβεια δεν έχουμε... Κατά καιρους προτάθηκαν διάφορα, όπως "Elias' backyard', επειδή κάναμε πρόβες στην πίσω αυλή της μονικατοικίας που έμενα (Άρα, είμαστε εισηγητές κι ενός καινούριου ήχου, τώρα που το σκέφτομαι... Πως λέμε garage rock?  Τώρα και Backyard rock....), "Χειμερία Νάρκη", από το όνομα ενός κομματιού μας, "Ficcle Assurance", από το όνομα ενός άλλου κομματιού μας, και άλλα...  Το ότι δεν βρήκαμε κάποιο όνομα στάθηκε η αιτία να μας μείνει το ανεπίσημο αυτό που χιουμοριστικά πρότεινα. The Ατάλαντοι. 
    Το γεγονός πως το φτιάξαμε το 5ο έτος της σχολής καθόρισε τη συνέχεια του γκρουπακίου... Τον επόμενο χρόνο τα αγόρια αρχίσαμε να πηγαίνουμε φαντάροι και τα κορίτσια πήγαν στην Αγγλία για μεταπτυχιακά. Μετά το πέρας όλων αυτών, κάναμε κάποιες συναντησεις, αρχικά όλοι μαζί, κατόπιν εγώ, ο Ηλίας και ο Στέλιος, πλην ολεόνα και πιο αραιά . Λόγω αντίξοων συνθηκών ζωής και άλλων προτεραιοτήτων έχουμε αναστείλει τη δράση μας από το 2004. Αναστείλει -το τονίζω-  γι' αυτό τρέμετε!!!!

Όπως αρέσκομαι να λέω συχνά, μπορεί να μην αλλάξαμε τον κόσμο, αλλά αλλάξαμε τον κόσμος μας...

Αλλά, αγαπητέ φίλε, θύμα, αναγνώστη/ακροατή, καλέ μου άνθρωπε, ας μην χρονοτριβούμε!!!








Μετά  τον Εθνικό Ύμνο...             















Μετά  τον "Ακάθιστο Ύμνο" ...













Μετά τον "Ολυμπιακό Ύμνό"...







ΤΩΡΑ
                                                            Μόνο στην ""Ταπεινή Τέχνη"



                                                                                                                      Βουρ για τον ....


πατσά, εχμμμμ,, σόρρυ,                      για τον "Ατάλαντο Ύμνο".
                                                         

Μια υπερπαραγωγή της  "Αtalantoi Records"







Στο μεταξύ, σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν μια εγκυκλοπαίδεια γράφει τα εξής:



Λήμμα εγκυκλοπαίδειας του 25ου αιώνα
THE ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ:  Οι αναμορφωτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής· οι μοναδικοί στους οποίους έπαιξαν support οι Rolling Stones. Δημιουργήθηκαν, στα όρια της φαντασίας ,το Μάρτιο του 1996 -στις 17 του μηνός- στο Γαλάτσι και σταμάτησαν τη κοινή τους δραστηριότητα πιεσμένοι από τη πραγματικότητα κάποια στιγμή   στις αρχές του  21ου αιώνα, χωρίς ωστόσο να διαλυθούν ποτέ.
      Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημο δίσκο και το πολύ σημαντικό τους έργο, διασώθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες  ακάματων ερευνητών κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων. Πειραματίστηκαν με διάφορα είδη μουσικής, από την ελληνική παραδοσιακή μέχρι το rap,διακρινόμενοι για τον πλούτο των εκφραστικών τους μέσων, την ευρύτητα της σκέψης τους, την οξυδέρκεια τους ως μουσικοί, την πολυμέρεια τους  και το έντονα νεωτεριστικό πνεύμα το οποίο τους οδήγησε να ανοίξουν νέους μουσικούς δρόμους.
ΜΕΛΗ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΤΑΛΑΝΤΩΝ
1.Ηλίας ("Gel"):φωνή ,κιθάρα, τουμπελέκι, μουσική ,στίχοι.
2.Στέλιος ("S-Perfect" ): φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, στίχοι, μουσική.
3.Ηλίας  (“O Άλφα”, μεταγενέστερα "Kakos Lykos" ή "Elivenix"):φωνή, κιθάρα, τουμπελέκι, στίχοι,   μουσική,  αρμόνιο, ακορντεόν, μπουζούκι .
          (Οι παραπάνω είναι η ιστορική σύνθεση)
4.Χαρά:φωνή.
5.Πεπη :φωνή, κιθάρα.
            (Οι παραπάνω 5 είναι τα κύρια μέλη)
6.Νάσος:κιθάρα, ακορντεόν, φωνή.
7.Μαρία:φωνή.
8.Άννα  :φωνή.
9.Γιώργος: κιθάρα, αρμόνιο.
10.Γιώργος: στίχοι.
11.Θωμάς:στίχοι.

 Γενικά, οι Ατάλαντοι θεωρούνται, μαζί με τον Μπετόβεν και τον Καρβέλα, οι  μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες όλων των εποχών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου