Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

"Who do you think you are? - The Ατάλαντοι

Είχα κάνει μια προφητεία πολύ παλιά, η οποία προφανώς δεν πέτυχε, ότι θα πεθάνω κάποια μέρα του Ιούλη του 2024, τότε που φαινότανε πολύ πολύ μακριά.Και καθώς κοιτούσα στα αρχεία να βρω ποια ήτανε, έπεσε ο μάτης μου μέσα σε αυτό το ξεχασμένο
έπος που είχα συνθέσει βεβαίως βεβαίως το παλαί ποτέ. 
 Το τραγούδι ονομάζεται "Who do you thing  you are?"  συμπεριλήφθηκε στο "Δις εξαμαρτείν", τη  δεύτερη συλλογή των Ατάλαντων που ηχογραφήθηκε τον Οχτώβρη του 1995 (στις 20 βλέπω εδώ, οπότε το έβαλα κι αυτό σήμερα- στο μεταξύ η ανάρτηση ανέβηκε ένα μήνα νωρίτερα...), μια μέρα πριν αφήσω το σπίτι στην Αθήνα και γυρίσω στο χωριό μου περιμένοντας να πάω φαντάρος. Η συλλογή περιλαμβάνει τραγούδια που φτιάξαμε από τον Ιούνιο μέχρι την παραμονή της ηχογράφησης. 
 Ενδεχομένως είναι το τελευταίο αγγλόφωνο τραγούδι που έφτιαξα. Από ό,τι θυμάμαι, οι λόγοι για τους οποίους το έγραψα ήταν γιατί ήθελα να γράψω ένα τραγούδι στο οποίο θα βρίζω, επηρεασμένος από το "Scum",   ένα τραγούδι του Νικ Κέιβ τον οποίο άκουγα φανατικά τότε. Επίσης, ήθελα να τραγουδήσω την λέξη "liar"  όπως την τραγουδάει ο Τζόνι Ρότεν στο "Anarchy in U.K.".  Και τέλος ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη καναδική νεανική σειρά "Σκανδαλιές στο Γυμνάσιο Ντεγκράσι" που έβλεπα έφηβος, γράφοντας ένα τραγούδι που θα ακούγονταν λίγο όπως το τραγούδι της μπάντας που είχαν οι πρωταγωνιστές της σειράς. 
   Κατά την ηχογράφηση λογικά ο Στέλιος πρέπει να είχε μανουριάσει και να είχε νεύρα γιατί δεν του άρεσε να βρίζω στα τραγούδια μας κι ήδη είχα τραγουδήσει  κι ένα άλλο που λεγότανε "Τι λέω ο μαλάκας" . Κι ο Ηλίας πρέπει να γέλαγε που γκρινιάζαμε ό ένας  στον άλλο. 

 Δεν πρέπει να το έχω ξαναπαίξει ποτέ από τότε. 


(Προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με το  ομώνυμο τραγούδι των Σπάις Γκέρλς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου